сряда, 26 септември 2018 г.

Закрилата на Селена


Астрологията е нещо необятно. Колкото повече се ровиш в нея, учиш, наблюдаваш, толкова повече имаш чувството, че нищо не знаеш. Небето винаги има какво да ни покаже, да ни научи. Планети, звезди, астероиди, точки, луни. Цялата символика на астрологията оживява и сюжета винаги става от интересен по-интересен. Един Астролог никога не се задоволява с познатото, той иска да разгърне себе си в огромния космически океан от познание и да разплете загадката в себе си.
Една такава загадка се явява и Селена наречена още Бялата Луна. Фиктивна точка, която отчита перигей на Лунната орбита (максимална близка точка до Земята). Противоположна по значение на Лилит, Селена се свързва със светлите сили, добродетели и духовно покровителство.
Образа на Селена в древногръцката митологията се среща и под названието Мена е богиня на Луната, сестра на зората Еос и Хелиос ( слънцето). Селена е често изобразявана като млада жена с бледо лице и блестящ ореол с формата на полумесец. Тя почти винаги е облечена в бяла роба, а понякога има дълги бели крила. Понякога кара колесница, теглена от чисто бeли или сребърни коне, или от два бели бика. Друг път тя е изобразена яздейки бял бик през нощното небе. Селена се отличава от описанията на други богини на луната, тъй като лицето и формата обикновено са изобразени по-женствени.
Смятало се, че тя събужда интуицията и психичните видения. Била е покровителка на знаците и знанията получени по време на сън. Помагала в това да се разсее илюзията и в същото време да пусне пелена върху действителността.
В астрологията Бялата Луна е от особено значение в кармичния анализ на хороскопа. Както останалите фиктивни точки, така и Селена няма „собствена светлина”. Тя е невидима за наблюдателя на звездното небе , но съществува като проекция и е уравновесяващ елемент на Лилит. Лилит е най-отдалечената точка на лунната орбита, докато Селена е най-близката спрямо Земята. Съществува тъмна сила, но има и светла, която представя закона за равновесието на Вселената.
В кармичното тълкувание на хороскопа фиктивните точки са от особено важно значение. Селена в хороскопа сочи натрупаните добродетели в предните превъплъщения, като по знак ще покаже кои качества на знака в този живот ще ни помогнат да се предпазим от  отрицателният му полюс. Този знак в нас ще се проявява като тих шепот на онази светла сакрална сила, която винаги усещаме в най-трудните моменти. В онези моменти на криза и болка, където се чувстваме най-податливи тази тиха мелодия винаги звучи някъде в подсъзнанието. Хвърляйки светлина върху тази точка, това ще ни даде важен ключ с който можем да заключим вратите на страха. В дома където тя е отбелязана ще показва областите в които ще усещаме истинско съдействие и подкрепа от духовния свят.
Селена в реалността обикновено се проявява чрез хора под „случайна” среща с човек който ни помага, разговор или насока чрез знаците около нас.  При хора със силна Луна в хороскопа, която не е наранена от аспекти, Селена ще разбулва тайни по време на сън, медитация и ще дава ясни откровения и отговори на търсещия.
В астрологията се използва както средната така и истинната точка, но по голяма тежест ще има средната. Тази точка прави пълен цикъл за около седем години, а микроцикъла и е седем месеца. Интересен е символа на седмицата като в номерологичен план тя се свързва с мъдростта и знанията, което е характерно за висшата проява на Сатурновите принципи. На всеки седем години ние преживяваме нова опитност на Селена като при по-чувствителните личности този период се преживява много силно. В него могат да се преживеят много сакрални моменти, висши преживявания, желание за връзка с духовния покровител или подсилени пророчески сънища.

В знака Овен: в миналите животи човек е жертвал своите егоистични подбуди и е бил войн на светлината. Сега тя ще го защити от нападения, убийства, агресия и насилие. Ще му помогне да постигне да извоюва своите успехи и да смело да отстоява на злите хали в живота.
В знака Телец: в минали животи човек е бил щедър и безкористен. Радвал се е на богатства, които е споделял и с другите. Ръката му никога не е обеднявала. Селена сега ще го спасява от всякакви финансови кризи и проблеми.  Така ще се получава, че винаги в джоба му ще има пари в най-трудните моменти.
В знака Близнаци: това положение показва, че човек е успял да надвие хитростта на ума и да запази у себе си правилно разбиране за процесите на учене. Той не е  злоупотребявал със знанията си и ги е използвал в градивна посока. Сега тя ще му помогне да намери точните знания, контакти, информация, които ще му помогнат да се ориентира лесно сред хитреците и ненадеждни източници на знания.
В знака Рак: в миналите превъплъщения човек е бил много добър родител и е успял да съхрани правилно разбиране за семейните традиции и ценности.  Сега Селена го дарява със силна майчина закрила и винаги му осветява пътя в тъмните нощи на живота. Ярки сънища и силна интуиция са гласа на Селена.
В знака Лъв: това положение показва, че човек е пречупил рогата на своята гордост и тщеславие. Успял е да интегрира правилно енергията на любовта и творчеството. Сега Селена благославя неговите деца и чрез тях му дава ясни и точни насоки когато човек развихря своето его. Предпазва го от горделиво поведение и го учи на сърдечна чистота.
В знака Дева: В миналите животи човек е страдал много и се е учил на смирение и духовна чистота чрез много работа. Отдавал е много време върху това да се самоусъвършенства и сега Селена ще го подкрепи в това бързо да оздравява от физическите неразположения. Ще среща „случайно”точните знания за начини на лечения и лекари, които съвестно ще му помогнат. Селена му дава магическата да дарба да лекува и болката на другите.
В знака Везни: Човек е бил верен партньор и е успял да съзре хармонията в отношенията. Никого не е осъждал и сам е успял да разбере какво е висша справедливост. В този живот всички негови партньори ще са му ясно светло огледало, които ще показват само истината и ще осветяват тъмните ъгълчета за корекция. Висшата справедливост на Вселената ще се разбира и спазва с голямо почитание.
В знака Скорпион: в минали прераждания човек дълго време се е борил със злото и е спечелил битката, което го е направил издръжлив и кален за всякакъв вид тъмни нашепвания. В този живот той ще помага на  хора изпаднали в критична екстремна ситуация. Самият той ще бъде спасяван от много пропасти и опасности. Насочените към него остриета ще се превръщат в розови листенца.
В знака Стрелец: в минали животи човек е изпитвал респект към знанията, морала, авторитетите и е развил правилно отношение и разбиране към  висшия морал и неписаните закони.  Сега това ще му се отплати като среща подходящите учители, помощ от спонсори, хора със силно социално влияние. Човек развивайки се в този живот ще запалва и другите чрез ентусиазма си и ще ги учи на това как да насочват съзнанието съм към по широки хоризонти.
В знака Козирог: в минали животи човек е имал много изпитания свързани с лишения, които са го направили много издръжлив. Въпреки това той не е губел вярата в доброто и е успял да постигне високо обществено положение. В настоящето той от малък ще знае целите си и ясно ще ги следва като в живота му няма да има големи закъснения. Така ще намира бързо желаната от него работа, кариера и ще бъде уважаван и подкрепян от висшестоящите личности, с които ще общува.
В знака Водолей: заниманията с научна дейност или открития в миналите му превъплъщения са го направили много ценен канал за идеи идващи от фините нива. Въпреки, че е бил странен и неразбран чудак, неговата визия за бъдещето е била изпълнена с добри намерения с глобален характер. Сега в този живот той ще попада в подходящите групи и среди, които ще споделят идеите му и ще го подкрепят в неговото развитие.  Той ще бъде отново канал за нови знания, реформи и идеи, които ще променят света за добро. Лесно ще разбира задкулисните планове на своите познати и ще предвижда бързо ходовете им.  
В знака Риби: в минали животи човек е развил милосърдие и е минал през много болка и страдание. Успял е да съхрани вътрешната вяра с цялото като е помагал и е спасявал много личности. Имал е способността да носи болката на другите като по този начин ги е лекувал.  Селена сега го дарява с висше покровителство, което се проявява чрез сънища, силна интуиция и видения. Може да изплува от всяка сложна ситуация и да разтвори тъмнината в светлина. Така и в този живот ще се прояви като лекар на много души.