понеделник, 17 декември 2018 г.

Децата на Уран


Сигурно понякога сте виждали в магазина за плод и зеленчук да се намират тук-таме разхвърлени плодове един върху друг и там да се показва нещо странно. Една ябълка, която се е скрила в ъгъла в касетката с портокали. Странна, зелена, неприета, излъчваща друг аромат и вибрация. За да се озове там сигурно ябълката има силен Уран в хороскопа си или акцент на знака Водолей. Най-вероятно нещата в нейния живот се движат винаги странно и в не типичния коловоз. Такива са и Урановите личности. Пълни с идеи за това как да променят света за по-добро, да създадат мрежа от алтруизъм и да излъчват любов, която идва от друг свят.

Уран- една планета неразбрана, странна , шантава  а може би шокираща и размитаща с гръм и трясък устоите и закостенелия порядък на социума. Уран никога не е съгласен със статуквото, защото той знае, че това е нещо скучно и ограничаващо. Това, което може да се очаква от него е да разбие представите за „нормалното: и да въдвори нов цвят и щрихи в света около себе си.
От семейството на висшите планети , Уран е таен добротворец. Той може да изглежда много хаотичен, непредсказуем и удрящ в хълбоците с електрически шок, но всичките му намерения целят развитието и прогреса  с цел общото благо.
В хармоничните аспекти Уран създава short cut ситуации, отваря пътя или казано по старому отваря късмета. Не ви е необходимо да правите ритуали за отключване на късмети било с катинари или четирилистни детелини. Просто хванете удобния момент с хармоничните аспекти на транзитния Уран към наталната карта. И ако вие имате силен печат и удостоверение от негова страна, че можете да разчитате на него, то това ще бъде изцяло само във ваша полза..
Какво да правим обаче с напрегнати му конфигурации..? „О, ужас!, Уран прави квадратура или опозиция към вашата карта.! Това не е добре”- казва астролога…”Пълна каръщина!” , нещата не вървят добре или сте прекалено напрегнати и вярвате , че лошия късмет е ваша сянка. Спокойно, всичко е наред! Просто Той не е съгласен с вашето роботизирано ежедневие и поведение. Иска да приемете  новото, глобалното като излезете от старите прашни рамки на миналото и закостенели обществените норми.
Децата на Уран: Кои са те? Кое нещо в тях допринася за развитието на човечеството?
Гении, учени, гости от бъдещето: Тази група от хора са тук за да бъдат канали за Божествените идеи. Те са като чувствителни сензори , които улавят замисъла на Твореца. Проводници на нови идеи и оригинални подходи , тази група деца обладани от дадена идея правят света още по-богат.
Партии, политика и единен световен ред: За съжаление, криворазбраната философия на световната политика е все още в начални етапи на своето развитие. Идеята за единно човечество в стил „земляни”  е много  добра, но това все още е в сферите на утопията.  Войните и проливането на кръв не създават братска любов и единство! Уран няма да е съгласен с това затова ще държи контрола в своите ръце, докато не види, че истинските човешки качества като приятелство, братство и единение не се възраждат в сърцата и съзнанието на хората.
Чудаците, далечните, извънземните: Всички те имат своя принос и място в живота. Всяка една странност в тяхното поведение е символ на свобода и обединяване. Те не са съгласни с начина по който структурата на възпитание ги оформя и определя. Те се чувстват добре във възрастта на пубертета и точно тогава могат да изменят и подобрят много неща около себе си. Една електронна игра може да отключи нови вдъхновяващи идеи, които да го направят много оригинален в своя подход и развитие.
Иновативни технологии, компютри и космос: Именно Урановият принцип е виновника, който привлича вниманието към себе си като човешкия поглед е засилено устремен към космическото пространство. След официалното му откриване на небето, проекцията му върху Земята носи силен устрем към развитието на науките и технологиите. Всички революции предизвикани от него носят своя смисъл.
Алтернативната сексуална ориентация и джендър: Всъщност тези прояви винаги са съществували и ще съществуват и те са тук за да ни учат на приемане и разбиране. Любовта няма граници. Те са  „ненужна утайка” в обществото, но ако трябва да бъдем честни, то именно обществото създава такава представа за тях и налага контрол върху „забранения плод”. Понякога утайката може да подхрани и създаде нещо уникално  „Те са опасни, зелени, болни или луди”-казва моралът. Но какво да кажем…, Уран е на тяхна страна.
Духовни братя, сестри и общности: Една идея може да промени много неща. Мирови учители, гуру и просветлени личности са тук за да внасят глътка свежест в отдавна остарелите знания. Всяко познание е живо у носи определен дух. Уран стимулира този дух като неочакван летен дъжд, който прочиства прашното минало. Тези деца на Уран са водени от една обща идея за всемирно братство, което предстои да бъде проявено тепърва по-силно.
Астрономия и астрология: дошъл е златния век за двете страни на едно цяло отново да се обединят и да работят съвместно. Все повече ще бъдат откривани нови и нови обекти на небето, които ще намират своето място в астрологията. Да не се чудим след време, ако всеки знак има по две управляващи планети.

На какво ни учат децата на Уран?  Учат ни, че винаги има опции, алтернативи, че рамките могат да изглеждат по шарени и цветни, по-разчупени и интересни. Уран ни настройва към това да бъдем отворени за новите идеи, да подходим чрез по-различен творчески подход, да стимулираме интелекта си и да излезем от закостенелите устои на възпитание наложено от вън. Той иска бунт, революция  и експанзия. Захранва с енергия войните на светлото бъдеще и ги подкрепя в името на общото благо. Урановите деца са тук за да ни научат на приемане и разбиране. Онези ябълки, зелените, необичайните с непозната отрова, която може да бъде лек и спасение за много ограничения..