неделя, 2 март 2014 г.

Ретроградния Марс през 2014


 
 Определено тази година е манифеста на ретроградните планети. След ретроградността на Венера и Меркурий сега е ред на огненият Марс. Марс  ще бъде в ретроградно движение от 02.03. до 20.05.2014. Марс се намира във знака на Везни където енергията му няма да се проявява в пълния си потенциал. При ретроградно движение на  личните планети като Меркурий , Венера и Марс енергията, която те символизират ще бъде насочена към вътрешните нива и е вероятно да създава хаос във външните събития символизирани от тях. Вътрешен план имаме в предвид областта на психиката и емоциите в човека. Марс символизира сила, активност, битката, борба, ентусиазма и движението.
Той управлява дейностите свързани със спорта, военните дела, работа със машини и желязо, металургия,  хирургия, стоматология, предприемачество, поемане на рискове, имунна система, мускули и физическа сила. При ретроградното му  движение тези области ще бъдат пряко повлияни.  Не е подходящ период за закупуване на апаратура и машини, особено трябва да се внимава с метални инструменти и строителна техника. Добре е да се проверяват всички детайли относно дейността на двигателите в превозните средства. Тези , които отделят време за спорт трябва да са много внимателни с уреди за тренировка.
Ретроградното движение на Марс ще насочва енергията навътре към нас за да подсили нас самите като воля и дух. Възможни са прояви на потиснати сексуални импулси, които действат като блокажи в тази област. Подходящо време за лечение на подобен вид подсъзнателни модели, които пречат в себеизразяването в сексуалната сфера. Това ще бъде подсилено от енергиите на Везните, които учат Марс да обръща внимание и на другата гледна точка. Добър период за лечение на имунна система и приемане на добавки и лекарствени продукти, които имат действие върху бъбреците и кръста, но да се избягват операции в тези зони.
Хората с асцендент  Овен и Скорпион ще бъдат под въздействието на Марс в този период. Добре е да отложат важните планове и да взимат важни решения след ретроградното му движение. Могат да използват този период за разрешаване на вътрешни проблеми и да насочат волята си върху това да развиват духа си. Здрав дух се намира в здраво тяло, но тук акцента трябва да падне върху духа. Калявайки духа си в този период те могат да видят нещата от по широк план. Добре е да насочат усилията си към това да помагат на половинките си и да проявят разбиране без да се впускат в прибързани реакции преди да са видели реакциите на другите.Няма да им помогне суетенето и това да налагат волята си винаги затова е добре прояви на избухливост и нервност да се заменят с търпение и прошка.
Ретроградния Марс ще ни научи да бъдем по търпеливи и да се научим да използваме правилно волята и действията си. Тези, които досега са имали трудности с това да изразяват себе си чрез действия и активност ще имат възможност да упражнят предприемачески дух за да развият марсовия принцип в себе си. Много подходящ момент за правене на йога и трансформиране на вътрешните енергии. Добър момент за отслабване и засилване дейността на метаболизма. В световен план военните действия могат да променят ракурса си.

Надявам се Ретроградния Марс да ни донесе много повече осъзнаване относно волята и физическите ни действия и да ни помогне да разберем , че единственото така наречено „зло” се намира в изразяване на прищявките на егото. Нека се опитаме да разберем неговата природа и да дадем израз на по-висшите принципи в нас!
                                                                                                              Реджи 2014