петък, 10 май 2013 г.

Астро Билки


Лечебните растения са били известни доста отдавна на човечеството. Още от праисторически времена човека е търсел лекове от природата за да облекчи раните и болките си. Народната медицина има един куп лековити рецепти от лечебни треви и минерали, които са в естествен синхрон с природата. Но нека и да не забравяме и астрологията, която може да ни помогне в избора на лековити растения според нашия слънчев знак. Слънчевия ни знак управлява целия ни живот и енергията която получаваме от определен зодиакален знак по определен начин влияе и на здравето ни. Всички знаци имат слаби точки, които са нещо като ахилесова пета и трябва да се имат в предвид. В медицинската астрология главно се гледат асцендента( символизиран от физическата ни обвивка), Слънчевия знак, 6 ти дом,
и планетите управители, също така и аспектите на планетите за построяване на добър анализ спрямо 
здравето, но ние конкретно ще се спрем на Слънчевия ни знак.

Природата е мъдра и е създала растения , които могат да излекуват болестите и недъзите на човека стига да знаем кое за какво е.


ОВЕН- този знак се управлява от Марс, и желязото е елемента на тази планета, затова хората от този знак би трябвало да употребяват растения богати на желязо, като копривата например. Елемента на този знак е огън, могат да използват подправки които им усилват огнената им натура като черен пипер, карамфил, джинджифил. Слаба зона е главата затова се препоръчва повече да излизиат на въздух и да пият повече вода.

ТЕЛЕЦ- Слабата зона на този знак е гърлото затова лайката ще успокои всички възпалителни процеси и ще балансира земната им натура. Също така смрадликата и прополиса са чудесни средства за гаргари. Друга билка за тях е риганът, който ще намали депресивните им състояния и ще ги избави от чувствотот за вина. Като цяло се повлияват от всички растения и аромати.
БЛИЗНАЦИ- уязвима зона на тези хора са белите дробове ,раменете и нервната система.Затова народната медицина препоръчва билката маточина. Това е идеалния цяр за тях. Също така мащерката и лимонът са идеални. Поради честите настинки тези хора имат нужда от подсилване на имунната система затова се препоръчва и да ядат повече мед и да дишат чист въздух.

РАК- поради чувствителната си натура тези хора имат чувствителен стомах и гърди. Алоето е растение на Луната понеже 95 процента е течност. Неговите листа съдържат ценен гел ,който е много подходящ за тях. Друга билка за тях е джоджена, той успокоява стомаха и гаденето и изхвърля токсините,също така ментата и кардамома са много подходящи. Да избягват лютото.

ЛЪВ- всички билки оцветени в жълто са подходящи за Лъва. Глога е универсална билка, която ще им помогне да узпокоят топката. Глухарчето, Валериана и Ментата са подходящи за тях. За любовните им мъки са подходящи риганът и маточината също.

ДЕВА- тези хора имат проблеми предимно с перисталтиката и дебелото черво. Майчиния лсит, Зърнастеца, Маточината, Лайката, Лененото семе са много подходящи за притеснителната Дева. За психическите и разтройства Жълт кантарион,Зелен чай, Азиатска центела, И конски кестен за кръвоносните и съдове са идеални.

ВЕЗНИ- хората родени под този знак се поддават на бъбречни заболявания затова е добре да пият повече вода и да ползват билки като гръмотрън, бабини зъби, мечо грозде, златна пръчица, червена боровинка, и роза. Също така билки кати ирис, хвощ и мехунката са много подходящи.

СКОРПИОН- това е много силен знак затова те се повлияват най- често от силни растения и подправки. Афродизиаците са тяхната слаба точка, затова е добре да успокояват бурните страсти с такива билки. ТУк действа принципа на клин клин избива. Жълтия кантарион, кардамом, джиндифил, канела, котешка стъпка, алое вера, мурсалски чай, маточина и всички видове миризливи растения са подходящи, без черния пипер и лютото.

СТРЕЛЕЦ- тези хора трябва да избират растения, който ще успокои тяхното умствено напрежение, мащерката, дъбови кори, цикория, мента, жълт кантарион, хмел, Ветрогон. Добре е да ползват повече минерали и да пречистват черния си дроб.

КОЗИРОГ- хората родени под този знак трябва да пият повечко жълт кантарион, да подсилват ставите си с зелени салати и да пият всевъзможни билкови чайове. Матето ще възвърне силите им, а маточината ще успокои задълбоченият им ум.Мащерката и подбела са иделани при настинки. Алоето лекува почти всичко при тях и им се отразява много добре.Сатурн е тяхната планета, затова добре биха се повлияли и от растения с бодлив характер, като решетка, гръмотрън, бъл трън, кактуси, алое и корени.

ВОДОЛЕЙ- поради свръх чувствителната им нервна система ябълките и маточината са идеални за тях. Много е важно да не прекаляват с алкохол и месо. И редовно да правят пречистващи диети. Имат нужда повече от кислород. Ароматерапията е най-доброто средство за Водолеите. Те имат развит усет към тях затова по интуиция могат да подберат личния си аромат.

РИБИ- тези хора са винаги във някакъв филм затова имат нужда от заземяваши билки. Земната ябълка, водната лилия, житните храни са много подходящи. Също така циторсовите плодове им действат като еликсир, затова е добре да пият много фрешове. Имат чести оплаквания от очи затова е добре да пият вечерна иглика. Сокът от лозата пречиства очите и е много подходящ за тях. Жълтия кантарион им дава сила а цветята ги омагьосват.

РЕДЖИ 2012