неделя, 13 октомври 2013 г.

МЕРКУРИЙ В СКОРПИОН, КРЪГОМ НАЗАД

От 21 октомври до 11 ноември Меркурий планетата на комуникациите и интелекта отново се връща назад в знака Скорпион.  Меркурий три пъти в годината по три седмици се връща видимо назад по своя еклиптикален път и всява хаос в светския живот. Какво се случва тогава? Комуникациите за циклят, връзката с Интернет се проваля, отменят се срещи и куп подобни събития. Това ни учи на едно, да спрем да обръщаме внимание на външния свят и да погледнем какво става вътре в нас. Да подредим вътрешния си свят и да отпуснем юздите на ежедневието. Точно сега е подходящ момент да си вземете отпуската или да направите резервации за някой почивни дестинации. Когато Меркурий е в Скорпион можем да кажем сомволично ,че Хермес е на гости при Хадес. Меркурий ще ни покаже много скрити неща от нас самите които не сме подозирали че се спотайват в нас. Сега е момента да изчистим мътилката и да видим какво се крие под водите на съзнателния ни живот. Посещението на групи целящи нашето психоемоционално здраве ще са много подходящи през този период. Преводи на окултна литература, занимания с ароматерапия, астрология и взиране в бъдещето ще са много подходящи техники за личностно и духовно развитие. Възможно е да срещнете много болни връзки от миналото които чакат да бъдат излекувани и трансформирани в нещо по здраво и добро. Възможно е много отношения да приемат тъмен характер затова е много важно да запазим самообладание и да контролираме мислите и думите си в този период. В никакъв случай не се карайте с хората, това ще има болезнен край за вас и за тях.
Цялото ни съзнание ако е насочено към вътрешния свят, към подсъзнанието и емоциите ни ще бъде един много ползотворен период, който ще ни помогне да се излекуваме от много болка. Но ако търсим и очакваме събитията да се случват по вода вероятно ще ударим на камък. Ретроградното движение на Меркурий ще ни помогне по скоро да преоткрием наново себе си, да видим вътрешното дете което живее в нас и да му позволим то да играе и да бъде себе си. Света е устроен така, че съзнанието ни да е насочено навън и всички се стремим към това да правим кариера, да мислим за работа, прехрана , обществен живот и точно този период ще ни покаже че има и по важни съществени неща от външния свят. А това е нашият вътрешен мир и здраве. Меркурий и като символ на медицината в Скорпион ще играе роля на хирург, който ще отстрани всякакви болни мисловни модели, които сме отгледали в нас. За някои хора това може да се стори като влакче на ужасите. Но със сигурност ще е за добро.  Сега ще е точният момент да се изучават скритите причини за събитията в живота ни. Окраската на Скорпиона ще облече умовете на хората в мистика и търсене на вътрешни първопричини, които задвижват ситуациите в реалността.

И нека да не забравяме, че живота е игра и забава така, че нека се отпуснем в рамките на тези три седмици и нека намерим най доброто в себе си и изчистим болката и раните в себе си. Меркурий не е онзи лош шегобиец , а е лечителя на душите.
                                                                                                                          РЕДЖИ 2013