сряда, 2 април 2014 г.

Екзалтация на Слънцето през 2014

   

С настъпването на пролетта Слънцето започва да увеличава своята сила и на езика на астрологията това се превежда като екзалтация на Слънцето в знака Овен. Екзалтацията е втора по сила позиция на планета, но тук нейната сила е по  краткотрайна. Силите  на планетите , които символизират екзалтациите са   да кажем с по високо самочувствие и душевен подем. Тук планетите проявяват максимално своите принципиални сили докато , когато е на трон енергията й се проявява много по плавно в зависимост от зодиакалния знак.
Тъй като астрологията е една много удобна координатна система базирана на движението на небесните тела, тя ни показва архетипните модели символизиращи духовния и материалния живот. Астралните сили символизирани от планети, знаци аспекти и принципи, които подтикват фините енергии към действия в материалния свят показват като една „пътна карта” хармонията на макро и мирокосмоса. Координатната система на астрологията ни служи за да можем да видим Вселенските принципи вътре и вън от нас.  Неправилно е схващането , че дадена планета ни влияе и ни дърпа конците на свободната воля. Науката за звездите ни учи, че всяка планета, знак , аспект и принцип показват какво става във вътрешните планове на мирозданието. Както часовника отброява единица време, така и звездите показват качеството на времето  в даден момент за нас.
Когато една планета е в екзалтация ние можем да се възползваме от енергиите символизирани от нея и да приложим нейните принципи в живота си. Да вземем пример Слънцето. То символизира живота, светлината, живителните енергии, Аз-а, щастието, славата, изявата, сцената и т. нт. Когато Слънцето навлезе в пролетната равноденствена точка, неговата сила започва да расте. Символично денят също удължава своето време от нощта. Достигайки до знака Лъв ( където то е на трон), то ще е в своята пълна проява на сила и мощ. Студа символизиран от Сатурн ( опонента на Слънцето) се заменя от топлината и светлина на Слънцето.
Точната екзалтация на Слънцето е когато то е в 19 градуса в знака Овен. Това през 2014 година е на 8 април. Луната ще е във фаза първа четвърт в знака Лъв от 12:50, които ще подсилват астралните потоци на светлината и любовта. Луната като най-бързото движещо се тяло по еклиптиката е показател за ежедневните събития и тъй като екзалтацията ще трае един ден е редно да имаме в предвид и  нейното астрално влияние.  След 13:31 на 8.04.2014 е много подходящ момент за лечения и възстановяване на силите, за освобождаване на всякакъв товар, за концентрация на съзнанието върху любовта и помирение. Луната ще се намира в десета лунна стоянка , която е благоприятна за флиртове и разкриване на сърдечните чувства. Моментът ще е подходящ за лечения на енергийни неразположения и блокажи. Подходящ момент за ритуали свързване с прогонване на зли влияния и лечение на душевно болни. Добре ще се отрази пиенето на повече вода. Също така подходящ момент за балнео процедури и спа.
Силен ден за хората родени под  асцендент и знак  Овен, Лъв и Стрелец.
Екзалтацията на Слънцето ще даде начален тласък на неговата сила и ще подпомогне изявата на дейностите свързани с него. Надявам се Слънцето да „излекува” болката в сърцата и душите ни и да ни помогне да постигнем вътрешно просветление като ни превърне в едни малки светещи същества. Желая ви успех!

                                                                                                                     РЕДЖИ 2014