четвъртък, 20 март 2014 г.

Малките Слънца в нас

     С настъпването на пролетното равноденствие днес на 20.03.2014 от 18:57 започва новата Соларна година, която се свързва с нов астрологичен цикъл от дванадесет месеца. Слънцето ще преминава през всеки знак и ще разиграва играта на дванадесетте зодиакални знака. В астрологията Слънцето и Луната са основните светила , които символизират Аза в различните му аспекти. Слънцето се свързва със Аза на човека, който винаги се старае да се прояви на външно ниво,  докато Луната символизира Аза, който се свързва с нашето минало и паметта, която носим от предни животи. Луната ще е показател за нашият минал опит и памет на душата докато Слънцето, знака и дома в който попада ще показват по какъв начин и къде трябва да се изразяваме  за да сме щастливи. В какво се състои щастието?
Това е да изразяваме себе си чрез сърдечния импулс , който идва директно от нашия създател. Слънцето като божествен принцип сочи неизчерпаемата енергия и светлина на Бог. Когато нашите сърдечни импулси биват изразявани ние сме  щастливи. По този начин Аз-а се проявява чрез импулса на сърцето и започва да твори себе си.  Да твориш себе си и да бъдеш е целта на всеки човек. Щастливите хора възприемат живота като игра и забава и винаги се стараят да живеят тук и сега, да светят със собствена светлина и да я даряват на света. На изток термина просветление значи точно това, да постигнеш себе си, да излъчваш себе си чрез вътрешното щастие , което е продукт на това състояние. Слънцето в различните знаци и домове  в личния хороскоп ще „играе” своят танц на живота по различен начин:


Слънце в Овен и Първи дом:
За вас щастието е това вие да бъдете водач и да изразявате волята си. За вас е важно вие да водите играта и да изпитвате огромен заряд от движението , активността и смелостта. Когато има активност вие сте щастливи и това ви зарежда с още повече енергия. Урока, който трябва  да усвоите е да се опитвате да съчетавате вашата воля с волята на Бог и да запазите лидерския си дух. Това ще ви даде още повече светлина.

Слънце в Телец и Втори дом:
Щастието за вас е това да изпитвате удоволствие от живота и да бъдете постоянни в това да изразявате сърдечния си импулс. Насладата от живота изразен в материалния свят ви зарежда с още повече творческа енергия и любов. Вие знаете , че Вселената е богата и се чувствате като част от нея. Урока , който трябва да усвоите е да видите , че нещата на този свят са преходни и всичко е в постоянно движение. Така ще заблестите още повече.

Слънце в Близнаци и Трети дом:
Импулсите тук на сърцето ще бъдат изразени посредством нуждата от това да споделят   мисли и идеи. Вие сте родени да общувате и да се учите, това ви прави много по-подвижни. Знанието и движението са вашата стихия, но уроците, които трябва да научите е да погледнете нещата по отвисоко и да не се вкопчвате само в дребните детайли. Това ще ви помогне да станете учители както за себе си така и за другите.

Слънце в Рак и Четвърти дом:
Щастието за вас е да се грижите за другите и да отдавате енергията си посредством закрила и сигурност. Вие имате много добра интуиция и знаете че всяко ваше желание има връзка с желанието на Бог. Когато изразявате себе си като родител това ви кара да се чувствате на място. Уроците, които трябва да се научите да рискувате и да се уповавате на Божествените принципи и закони. По този начин чувството ви за сигурност и щастие ще се подсили.

Слънце в Лъв и Пети дом:
Ви сте родени за да се забавлявате и играете. Вашето щастие се свързва с това винаги да бъдете като едно малко дете, което твори и се забавлява в същото време излъчвайки любов. За вас живота е една сцена и всички в него са актьори, които играят ролята предначертана от съдбата. Любовта за вас е нещото което давате и получавате и това ви прави щастливи. Уроците, които трябва да научите е да се опитате да видите себе си като една малка искрица в потока от енергия и тази енергия да бъде насочена до всяка една малка частица от вашия живот.

Слънце в Дева и Шести дом:
Вие сте щастливи , когато работите и не харесвате бездействието. Когато вие се изразявате като служител това дава вътрешен покой на вашия Аз. За вас щастието се свързва с това да служите и да бъдете перфектни във всяко нещо  , с което се захванете. Уроците, които трябва да научите е да се опитвате да се отпускате и релаксирате. Намирайки време за това вие ще имате силата да бъдете наистина съвършени и да излъчвате силен магнетизъм с който да заразявате и другите в това да бъдат такива като вас.

Слънце във Везни и Седми дом:
Вашите желания са свързани с това да изразявате себе си чрез другите , а най силно това се забелязва ако до вас има партньор. Вие умеете да цените сърдечните чувства на хората и да се съобразявате с волята на другите. Цените красотата и търсите винаги в това да бъдете в съдружие с някого. Уроците , които трябва да научите са свързани с това да бъдете малко по-индивидуални и да не разчитате прекалено на другите. Тогава вие се превръщате в истински вихър на любовта.

Слънце в Скорпион и Осми дом:
Вашите желания и щастие са свързани с това да сте в постоянна промяна. Силно бивате привлечени от ситуации, където страстите и дълбоките емоции крият много тайни. Изразяването на себе си чрез  силни емоции ви кара да се чувствате живи. Битката между тъмнината и светлината ви дават издръжливост и когато осъзнаете,  че сте нещо повече от тяло, вие сте способни да въздействате върху много аспекти от живота променяйки себе си към по-добро. Уроците за вас е да се научите да бъдете по открити със себе си и да не гледате само през тъмни очила.

Слънце в Стрелец и Девети дом:
Вашите желания са свързани с това да пътувате и да изследвате живота от философската му гледна точка. Желанието да споделите вашите идеи и натрупан опит ви прави много добри учители и в същото време ви кара да се разширявате с вътрешната светлина, която излъчвате. Духовната свобода и развитие ви дават криле, с които можете да пребивавате на всякакви върхове, но уроците които трябва да научите е да предавате познанието си чрез словото и да не забравяте да се учите. Това ще ви направи още по щастливи и пълноценни.

Слънце в Козирог и Десети дом:
Вие сте човек на желанията и няма да се спрете от никой и от нищо за да  ги осъществите. Вашата амбиция и целеустременост ви задвижват до много високи върхове и ви карат да блестите като това ви дава завършеност. Уроците, които трябва да научите са свързани с това да отворите вратата на чувствата си и да се научите да ги споделяте безвъзмездно, като се грижите и за другите около вас. Това би ви направило много по-щастливи и не би ви позволило да изпадате в чувство на изолация.

Слънце във Водолей и Единадесети дом:
Вие сте щастливи , когато сте сред вашите приятели и винаги сте готови да бъдете насреща , когато имат нужда от вас. Малко хора ви разбират и възприемат , но това за вас не е особен проблем , понеже около вас винаги ще има истински хора, които ще ви подкрепят и обичат. Вие не спирате да улавяте идеи от пространството, които искате да реализирате в практичен вид за цялото човечество. Уроците, които трябва да научите е да виждате любовта в очите на специалния човек за вас и да се научите да възприемате живота като забавление.

Слънце в Риби и Дванадесети дом:
Вашите желания са желания на Вселената. Може да се каже , че вие сте щастливи, когато поемате чувствата на другите и отдавате цялата си любов за да излекувате сърцата им. Вашето щастие се състои в това да бъдете винаги опора за другите като не бива да търсите облаги за себе си. Уроците, които трябва да научите са свързани с това да разграничавате и анализирате емоциите си и да не допускате да изпадате в бездействие. Посвещавайки себе си в това да помагате ви се превръщате в инструмент за Божията воля.
Просветлението е пътя на приемането и изразявайки себе си ние се превръщаме в малки светлини, които създават огромна топлина и светлина които са нужни на света. Колкото повече падаме от главата в сърцето, толкова повече нашето щастие започва да се проявява в живота ни. Всеки играе своята роля в живота и е създател на своето щастие. Изразявайки Аз-а си по разумен начин ние биваме оръдия за Божествените принципи и допускаме светлината от висшите нива да се спусне тук и сега. " И не приемайте живота толкова на сериозно, защото той е игра и забава".

                                                                                                                                РЕДЖИ 2014