неделя, 1 декември 2013 г.

ПОГЛЕД ЗА 2014 ГОДИНА СПОРЕД АРАБСКИТЕ АСТРОЛОЗИ



С наближаването на новата 2014 година ми хрумна идея да видя  каква ще е новата година за всички като цяло. Тъй като попаднах на един източник преведен на турски от арабски на прочутия суфи мистик, философ и писател Ибн Араби( Шейх Ал Акбар) ,прочетох как арабските астролози правели прогнози за цялата година. Те се основават на фазите на луната и знака в който тя попада. В ислямския свят се е ползва хиджра календара-  календарна система , която се базира на една лунна година от по 12 месеца. Освен , че те отдавали голямо значение на лунните фази и месеци, арабските астролози отделят специално внимание и на лунните стоянки, по които астролози-лечители и магьосници можели да следят благоприятните и неблагоприятните дни за своята практика.

Новата хиджра година започва на 3 ноември 2013 , когато фазата на Луната е новолунието в 14:49 и продължава до 25 септември 2014г. Луната е в Скорпион а денят е неделя. Нека да видим каква ще е прогнозата според древния ръкопис: 

„ Ако новата година (по хиджра) започне в ден неделя и Луната е във воден знак, това е знак за плодородие и добри дела. През тази година всичко ще се умножава, добрите дела ще се увеличават. Ще има и доста дъждове. Скакалци ще изядат житото, но след това отново ще има берекет. Ще се появи голяма птица, която хората не са виждали, но тази птица ще е обича хората и това ще е знак за сключването на много бракове, увеличаването на търговията, и леко раждане на жените. Най-добре знае Аллах. ”

Според тълкуванието на Ибн Араби става ясно, че ни очаква една добра година. Все по често се чуват прогнози за кризи, трансформации, революции, енергийни изменения. Естествено прогнозите са само възможни предположения, така че не бива да се отнасяме към тях съвсем обективно. Мисля, че известна доза оптимизъм и позитивно мислене биха ни се отразили много по-добре. Затова реших да погледна от по-позитивна страна, а не да дълбая в информация за мъки , страдания и войни.

Надявам се новата година да донесе все по добро бъдеще и успехи за всички!


източници: Saatlerin Hazinesi - İlahi Saatlerin Verdiği Haberler-Muhiyddin-i Arabi





РЕДЖИ 2013