понеделник, 24 юни 2019 г.

51 Международна годишна конференция на Английската Астрологична Асоциация 2019


На 14, 15 и 16 юни тази година се проведе 51 международна астрологична конференция в Англия организирана от Английската Астрологогична Асоциация. Астролози от цял свят се събраха за да представят своя труд пред многочислената аудитория. Имаше и вариант предният ден на 13 юни желаещите да участват в различни астрологични уъркшопове съчетани с йога и астро-арт занимания, както практически занимания с традиционни и модерни астрологични техники и теми: профекции, домови системи, аспекти на планети към нодалната ос, годишни дирекции свързани с кариерата и призванието, войнът Хирон в Овен, философски поглед на астрологичните квадранти и тяхното използване на практика. 
Началото на конференцията бе открита на 14.06 от 18:00 в пленарната зала на Woodlands Event Centre  с първите два доклада от Гари Филипсън-„Интуицията в астрологията” и Сю Фейрбрадър-„ Космическия шегаджия”. Тези начални теми бяха с повече философска насоченост и прозрения, които авторите на докладите бяха поднесли.

На следващият ден всеки един участник имаше право да избира да слуша лекции в десет различни зали. И тъй като всички теми бяха много интересни този избор малко ни затрудни. Аз избрах за начало темата за планетите в 12 дом на Дебора Тюлис, ученик на Лиз Грийн. Темата беше интерпретирана от нейния дългогодишен опит в астрологията и бяха предложени различни митологични лица на 12 дом и Нептун. В края на доклада бяха дадени насоки как да отработим 12 дом и планетите там.
Мирослава Крогулска от Полша представи тема: „ Прогресивното Слънце в знаците на зодиака”. Тя разгледа ингресията на прогресивното Слънце в знаците фокусирайки се и във възрастовите периоди. Предложи насоки в предиктивен план.

От 11:30 Бернадет Брейди впечатли всички участници с темата: ”Неподвижните звезди и залеза на душата”. Тя ни потопи в историята на астрологията и знанията за звездите тръгвайки от древните цивилизации до наши дни. Нейното изследване беше свързано с различните култури, които изследват безсмъртието на човешката душа. Всяка душа носи звездна материя и всяка неподвижна звезда на небето в съвпад с планетите в хороскопа може да ни разкаже за смисълът и пътя на нейното съществуване. Беше даден пример с хороскопа на Далай Лама.


Следобедната почивка от 13:35 Зейнеп Йалчън от Турция представи изключително интересна тема: „Годишните профекции и Соларните карти”.  Тя поднесе интересни практически насоки в това как да се използват профекциите в съчетание със слънчевата революция в хороскопа. Бяха дадени различни примери от нейната практика.
От 15:00 Маргарет Грей и Д-р Арманд Диаз презентираха темата: „Астрологичната история на сексуалността”. Изследвайки външните планети и техните цикли както и ингресията на тежките планети  как дават начален спусък за промени в сексулаността в обществото.
От 16:15 Рик Ливайн представи темата : ”Транзитите на външните планети: цикли в цикли” Той разгледа транзитните цикли на Сатурн и Юпитер както и на тежките планети и предложи метод за експресен анализ в прогнозирането съчетавайки транзита на Сатурн през ъгловите домове съчетан и с тежките планети. Изложи примери и от своята практика.

От 17:30 Адам Фронтерас от Лондон поднесе изключително интересен доклад свързан големите хакерски атаки в мащабен план погледнати през призмата на астрологията чрез транзитната техника. Той беше обърнал внимание на най-големите софтуерни вирусни атаки като беше взел дата и часа и представи космограми, в които обсъди закономерността на аспектите  виновни за тези случаи.

Вечерта имаше официалната вечеря, в която имаше атракции, шоу и диско забавления. Всички организатори, лектори и участници вдигаха тост в името на Астрологията и празнуваха приятелството, урановата общност и хубавото настроение.

На следващият ден от 9:00 Дик ван дер Марк от Холандия разказа за „Лунните възли: Изгубеното разписание за Алхимичните процеси” Той обърна внимание на значението на лунните възли както и на другите фиктивни точки като Черното Слънце и Черната Луна. Интерпретира фазите на прогресивната Луна в кармичен аспект и поднесе доста конкретно своите възгледи.

 От 10:15 Таня Даниелс от Италия ни разказа за : „Антисия: Преоткритата антична техника.” В по голямата част от доклада си тя обясни какво представляват антисните и контра антисните точки като демонстрира как работят на практика в наталната и хорарната астрология. Използвайки традиционните похвати тя цитира автори като Птолемей, Гвидо Бонати, Фирмик Матрнус и Уилям Лили.  

От 11:30 Тоби Алдрен от Канада с темата : „ Достъпни примарни дирекции” обясни технически метода и логиката на този тип директиране и се фокусира върху четирите ъглови точки и значимите събития в живота на човека погледнати чрез техниката. Той даде примери с няколко карти на известни спортисти и артисти като разгледа събития свързани с възходи и падения в техния живот. Имахме възможност да обсъдим и някой подробности относно орбисите и съчетанието им с други астрологични методи.

По време на обедната почивка имахме шанса да се насладим на богата астрологична литература на популярни автори, както и да се запознаем с тях. Навсякъде се усещаше силна жажда за астрологични знания и интересът освен към западната астрология беше насочен и към ведическата традиция. Предлагаха се също и няколко вида астрологични софтуеъри, които можеха да бъдат закупени на място, също така имаше информация за различни астро събития и лагери, които се организираха от Факултета по Астрология на Лондон и Организацията на професионалните астролози. Кипеше интензивна положителна вълна от приятни емоции и споделяне на знания и по време на кафе паузите.
Следобеда Грахам Ибел от Нова Зелания представи интересна тема: „Астрология и транформация на Сянката”. Доклада беше свързан с това да ни даде насоки как да използваме астрологията в консултирането и да виждаме тъмната и светлата страна на човека, който търси начини да преодолее своята сянка. Той обърна внимание на трудните аспекти на Сатурн и Плутон и възлите като предимно щрихира чрез елементите на астро-психологията.

От 14:45 Алехо Лопез от Португалия с тема ”Парадокса на поколението на хилядолетието: Или как нарцисизма може да спаси света на това поколение.” Той  демонстрира как циклите на Уран и Нептун, Юпитер и Сатурн както и ингресията на Плутон в Скорпион и Стрелец също и Нептун от Стрелец в Козирог, Уран в Козирог, Водолей и Риби се отразяват върху поведението на поколението на хилядолетието. Интерпретира прогноза с мунданна насоченост и даде интересни примери от хороскопи и космограми на известни личности.
Конференцията приключи с последната тема, която беше обща за всички поднесена от астролога Крис Бренън- Цикълът Уран-Нептун и историята на западната астрология. 175 годишния цикъл на планетите ни разказваше за различните етапи през, които е минала историята на астрологията от древността до днес.

Изключителния висок стил на организация и толерантност повдигна духа на астролозите и така много звезди започнаха да блестят още по-силно. Положително настроение и енергия заля всички присъстващи, отвориха се нови врати на възможности и се създадоха ценни контакти. Щедро поднесените знания вдъхновиха всички присъстващи и калиха още повече духа на астрологичния свят. Благодаря на организаторите, моите приятели и възможността да участвам на това събитие! Това остави в мен много ценен отпечатък, който ще пазя в себе си винаги като ме вдъхнови да продължа да се развивам още повече в астрологията! Още веднъж много благодаря!
Всички теми:
Garry Philipson- Intuition in Astrology
Sue Farebrother- Cosmic Jokerman
Dr. Yovone S. Tarnas- Jump in to the fire
John Wadsworth- The Alchemical journey of your Zodiac Soul: Twelve Gateways to Wholeness:Part one: Aries to Virgo.
Sonia Guidici: Pluto-Moon Lead in to the Gold: Political secrets from Zola to Wikikeaks.
Nick Oakley-Smith- The cart as the interference Pattern that is Creating our Hologram
Deborah Thewlis-The art of Faling Apart: Planets in the 12th House
Glazia Mirti- The Effect of Uranus in Taurus at the end of the First year of its Transit.
John Wadsworth- The Alchemical Journey of your Zodiac Soul: Part two. Libra to Pisces.
Melanie Reinhart Chariklo meets Saturn and Pluto.
Graham Ibell-Nigredo- In the World Crucible: The Christcurch Mosque Shootinngs-an Alchemical Approach
Miloslawa Krogulska- Three important stage of life:The Progressed Sun  in Signs.
Dr. Bernadette Brady –The Stars and the Descent of your Soul: Yor Star Stuff and your Soul Stuff.
Dr. Lee Lehman The Impact of the Jupiter-Saturn Mutation on the Generation that experiences it.
Sue Tompkins- Towards Modern Alchemy
Christos Archos Towards s Social Constructive Astrology
Zeynep Ozlem Yalcin-  Annual Profections and Solar Returns
Izabela Podlaska Planet Games in Synastry
Alexander von Schlieffen –The Satur Return of the Fall of the Berlin Wall
Dr. Darrelyn Gunzburg- Hope nad Fear: Inside the Consulting Room.
Margaret Gray & Dr. Diaz – An Astrological History of Sexuality.
Arlan Wise- The Astrology of Past Life Regression
Stephanie James- Transformers: Robots in Disguise
Rick Levine- Outer Planet Transit in Action: Cycles within Cycles.
Hakan Kirkoglu- Notorious War Cycle:Saturn-Pluto andCurrent PlanetaryAlignments of 2020 and Beyond
Maggie Hyde It Must Mean Something-understanding unbidden omens and things suddenly Hppening
Jessica Adams- Change Your House System, Change Your Life.
Laura Nalbandian- The Moon:Emotional Needs and Coping Skills
Jean Elliot  Satrting Forecasting?
Tania Daniels- An Astrological Manifest: Leonardo da Vinci’s Last Supper
Jadranca Coic- Tranforming War into Peace Working with the Chalange ot the Times.
Adam Fronteras- WannaCry, the Love Bug and other Computer Maladies:Using Astrology to Diagnose Computer Meltdown.
Maurice Fernandez-The 12th House and Vocational Development
Franziska Engel The People’s Republic of China and its Relationship to the World.
Dr. Darelyn Gunzburg- Venus: Her Changing Narrative.
Prudence Jones- Manilius and Roman Divination.
Dick van der Mark- The Lunar Nodes: A Hidden Timetable for Alchemical Processes.
Christos Archos-Towards a Social Constructive Astrology
Laura Nathandian- Saturn: From Fear to Mastery.
Tania Daniels- Antiscia: An Ancient Technique Re-Discovered
Jessica Adams- Saturn, Jupiter and the Asteroids Ops.
Deborah Morgan- Lunar Ryhthms :Living with the Moon Phases.
Victor Oliver- Mystique:The Charts of Sphinxes
Dr. Yovanne Tarnas- Synchronicity and Destined Meetings
Marcos Patchett- How to Stop the Monkey Driving the Bus(feat. Fermicus Maternus)
Lianne Mc Cafferty – The Capricorn Triple Concunction Generation-How will they make their mark on the Course of History?
Toby Aldren- Accessinle Primary Directions
Graham Ibell- Nigredo- Astrology and The Trnasormation of the Shadow.
Rod Chang- This is Not End of the World.
Rick Levine- Everything You Wanted to Know About Uranus.. But Didn’t Know to Ask
Angela Tiki- Reaching Metamorphosis
Steve Pincus- Midpoint Planet Combinations in Realitionships
Sue Tompkins- Current Affairs.
Grazia Mirti- The Seven Beauties: An Astrological Masterpiece by Nizami Ganjavi (1197)
Alejo Lopez- The Milenial Paradox: How Narcisists May Save the World.
Clarie Manion- Innana and Erishkagat: Descending into the Great Bellow.
Chriss Brennan- Uranus-Neptune Conjuction and the History of Western Astrology.